
Bahan-bahannye :
- 2 bungkus biskut Marie (setiap satunya dipecah empat)
- 1 tin susu pekat
- 1 cawan gula pasir
- 1 Buttercup kecil (250g)
- 6 sudu serbuk koko
- 6 sudu serbuk Milo
Cara Masakan:
- Mula-mula, cairkan buttercup, setelah itu matikan api
- Selepas itu, pukul telur seperti telur dadar
- Kemudian, campurkan kesemua bahan (kecuali biskut Marie) ke dalam kuali
- Seterusnya, buka api sederhana dan kacau bahan-bahan di dalam kuali tadi sehingga sebati dan sampai kenyal dan nampak berkilat. Setelah itu, matikan api
- Selepas itu, masukkan biskut Marie ke dalam kuali tadi dan gaul sampai rata
- Masukkan adunan ke dalam loyang yang dilapik plastik supaya mudah untuk dipotong
- Akhir sekali, sejukkan di dalam peti ais selama yang dirasakan cukup





Tiada ulasan:
Catat Ulasan